Ýurdumyzyň heýkeltaraşlarynyň, suratkeşleriniň gatnaşmagynda «Pähim-paýhas ummany Magtymguly Pyragy» atly «tegelek stoluň» başyndaky söhbetdeşlik.

Pähim-paýhas ummany Magtmguly Pyragy ýylynda ýurdumyzyň ussat heýkeltaraşlary we nakgaşlary özleriniň ýerne ýetiren ajaýyp eserlerinde, Magtymguly Pyragynyň goşgy setirlerinden döredijilik ýoly bilen bagly döredilen ajaýyp sungat gözellikleri dogrusynda, Türkmenistanyň Medeniýet Ministirliginiň gurnamagynda Türkmenistanyň şekillendiriş sungaty muzeýinde söhbetdeşlik duşuşygy geçirildi. Söhbetdeşlig alyp bardy şekillendiriş sungaty muzeýiniň bölüm müdiri Söýün Sähetgylyjow söhbetdeşlige gatnaşdy Türkmenistanyň Döwlet çeperçilik Akademiýasynyň ýanyndaky ýörite Türkmen döwlet çeperçilik mekdebiniň mollymlary Oguljan Berdiýewa, Gunça Gurbangeldiýewa şeýle hem Ylýas Gurbanow olar öz çykyşlarynda ýurdumyzyň ösüşleri we özgerişleri dogrusynda bolup heýkeltaraşlyk hem-de nakgaşlyk sungatyndaky ýerine-ýetirilen eserler dogrusynda duryp geçdiler.Türkmen sungatynyň ösmegi üçin uly mümkinçilikleri döredip berýän Türkmen halkymyzyň Milli Lideri Gahryman Arkadagymyzyň Hormatly Prezidentimiz Arkadagly Gahryman Serdarmyzyň janlary sag, alyp barýan işleri elmydama rowaç bolsun.