Berkarar döwletiň täze eýýamynyň Galkynşy döwründe “Pähim-Paýhas ummany Magtymguly Pragy ýylymyzyň her güni ýürekleri buýsanç duýgusyndan doldurýan şatlykly wakalara beýik ýeňişlere, uly üstünliklere beslenýär.
Hormatly Prezidentimiziň parasatly baştutanlygynda halkymyzyň gadymy däp-dessurlaryny, ynançlaryny öwrenmekde, taryhy we durmuş tejribesi esasynda döredilen milli gymmatlyklarymyzy geljek nesillere miras goýmakda tutanýerli işler durmuşa geçirilýär.
Berkarar döwletiň täze eýýamynyň Galkynyşy döwründe „Pähim-paýhas ummany Magtymguly Pragy ýylynda gazanylýan ýeňişler, zähmet üstünlikler toýlanylýan toýlar aýratyn bellenilmäge mynasypdyr.
Hormatly Prezidentimiziň taýsyz tagallalarynyň netijesinde, ykdysadyýetiň ähli ugurlary bilen bir hatarda ylym-bilim ulgamynda hem uly ösüşler gazanylýar. Berkarar döwletiň täze eýamynyň galkynşy döwründe, ýaşlaryň döwrebap bilim almagy hünär öwrenmegi hakyky watançy ýaşlar bolup ýetişmekleri üçin giň gerimli işler durmuşa geçirilip gazanylýan üstünlikler taryhyň gatlaryna ebedi altyn harplar bilen ýazylýar.
Her ýyl däp bolşy ýaly Türkmenistanyň şekillendiriş sungaty muzeýi we muzeýiň ilkinji zenanlar guramasynyň gurnamagynda Milli bahar baýramy hem-de Halkara Nowruz güni mynasybetli «Al-elwan gülli bahar geldi ilime» atly sergi gurnaldy.
Berkarar döwletiň täze eýýamynyň Galkynyşy döwründe beýleki ulgamlar bilen birlikde ykdysady we medeni ulgamlarda hem uly üstünlikler gazanylýar. Halkyň medeni derejesine bolsa, halkyň ruhy kämilligi arkaly göz ýetirmek mümkin.
Hormatly Prezidentimiziň parasatly ýolbaşçylygynda «Pähim paýhas ummany Magtymguly Pragy» ýylymyzyň her bir güni uly ösüşlere toýdur baýramlara beslenýär. Nur çaýyp dogýan tylla gün ynsanlara bagtyýarlyk eçilýär.
Garaşsyz baky Bitarap Türkmenistan döwletimizde bolup geçen we dowam edýän ösüşdür özgertmeler türkmeniň bagtyýar şu gününiň we geljeginiň hatyrasyna badalga berlen beýik işleriň aýdyň mysalydyr.